Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Shell Helix Rally Estonia teleülekanded jõuavad kümnete miljonite vaatajateni üle maailma

  • Shell Helix Rally Estonia otseülekanded jõuavad 30 telejaama üle maailma
  • Postimees Grupp teeb üht Eesti mahukamat otseülekande projekti
  • Kokku on töös seitse ülekandejaama, kaks satelliidi jaama, helikopter ja pea 100 inimest

12.-14 juulil sõidetav Shell Helix Rally Estonia on ametlik WRC promotsiooniralli. Selle koostöö üks olulisi osasid on teleülekanded, mis jõuavad Eesti televaatajate kõrval ka miljonite rallifännideni üle maailma, kes ei ole saanud ise kohapeale seda sündmust jälgima tulla. Postimees Grupp koostöös WRC promootoriga teeb Eesti üht suuremat teleülekande projekti, millega on seotud pea sada inimest. 

Kokku näidatakse otseülekandes viite kiiruskatset ja Rally Estonia avatseremooniat reedel ning finišipoodiumit pühapäeval, mida saab näha Kanal 2 ja postimees.ee vahendusel. Lisaks toodatakse päeva kokkuvõtted laupäeva ja pühapäeva õhtusse, need on nähtavad Kanal 12 vahendusel. Väga oluline on ka välismaiste vaatajate osa. WRC promootori kaudu läheb telepilt Rally Estonialt, kus on stardis kõik neli WRC tehasemeeskonda, üle maailma 30 telejaama ja WRC enda platvormile All Live, kust saab näha viie kiiruskatse ja ava-ning lõputseremoonia ülekandeid ja mõlema päeva lõpus ka kokkuvõtteid.

Marko Kaljuveer, Postimees Grupp peaprodutsent:

“See on väga suur ja mahukas projekt, millega teeme kindlasti Eestis ajalugu. Sellises mahus ja nii rohke tehnikaga ei ole vähemalt mina küll varem teleülekandeid teinud. Kokku on töös seitse ülekandejaama, kaks satelliidi jaama, helikopter ja pea 100 inimest. Kaasatud on Eesti telemaastiku professionaalid ja WRC promootoriga koostöö on olnud kõigi jaoks väga suur väljakutse. Nende poolt on selged nõuded ülekannetele ja nad pole kahelnud meie võimekuses sellises mahus ülekandeid kvaliteetselt toota.”

Kanal 2 ja postimees.ee näitavad otseülekandes reedel kell 20.00 algavat Shell Helix Rally Estonia avatseremooniat ja kõikide autode üle poodiumi sõitu. Laupäeval saab samadel kanalitel näha ülekandeid neljalt katselt: Pühapäeval näidatakse Tartu linnakatset, mis on ralli viimane katse ja sellele järgnevat kell 16.00 algavat finišipoodiumit.

Ülekannete ajad:

Reede 12.07

20.00 Shell Helix Rally Estonia avamine ja stardipoodium

Laupäev 13.07

9.10 SS 1 Maaritsa 1

12.04 SS 3 Maaritsa 2

14.10 SS 5 Rüa 1

17.00 SS 7 Rüa 2

Pühapäev 14.07

15.00 SS 15 Tartu linn ja finišipoodium 

Laupäeval saab Kanal 12 näha kordusena alates kella 18.00 näha kiiruskatse kordust ja südaööl on eetris päeva kokkuvõte. Pühapäeval on samal kanalil alates kell 20.30 eetris Tartu linnakatse ja poodiumi kordus ja sellele järgneb kell 22.30 teise päeva kokkuvõte.

Shell Helix Rally Estonia digitaalse ralliajakirja ligipääsu saab osta siit:

https://www.rallyestonia.ee/digiajakiri

Digitaalse ralliajakirja hind on 6.90 eurot.

Rallipassid on Circle K jaamades üle Eesti müügil hinnaga 34 €, ralli ajal katsetelt kohapeal ostes 40 €

Kõigil, kes plaanivad tulla tänavusele Shell Helix Rally Estoniale, aga pole veel majutust leidnud või välja valinud, soovitame kindlasti tutvuda Rally Estonia kodulehel oleva valikuga, kust leiab erinevaid võimalusi alustades kodumajutusest ja lõpetades hotellidega, pidevalt uueneva valiku leiab siit: https://rallyestonia.ee/pealtvaatajale/majutus/koik-majutused/

Samuti on võimalik kõigil soovijatel pakkuda kodumajutust läbi Rally Estonia kodulehel oleva platvormi, kuhu oma majutuse lisamine on lihtne, seda saab teha siin:  https://rallyestonia.ee/pealtvaatajale/majutus/kuulutuse-lisamine/

Shell Helix Rally Estonia 2019 sõidetakse 12.-14. juulil Tartu, Otepää, Elva, Kanepi ja Kambja teedel ning see on FIA European Rally Trophy ning Eesti ja Läti meistrivõistluste etapp ja WRC ametlik promotsiooniralli.