Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Ametlik WRC promotsiooniralli Shell Helix Rally Estonia 2020 toimumisaeg on paigas

  • Ametlik WRC promotsiooniralli Shell Helix Rally Estonia 2020 toimub 24.-26. juulil
  • Tänvustest rallisündmustest sai osa üle 50 000 inimese
  • 2020 aasta Shell Helix Rally Estonia on järjekorras kümnes 

Tänavu esmakordselt ametliku WRC promotsiooniralli tiitlit kandnud Shell Helix Rally Estonia tänuõhtul öeldi välja 2020 aasta autospordi suursündmuse toimumisaeg. Shell Helix Rally Estonia 2020 sõidetakse 24.-26. juulil Tartu, Otepää, Elva, Kanepi ja Kambja teedel. Järgmise aasta Rally Estonia on kindlasti ka pidulikum selle poolest, et tegu on kümnenda Rally Estoniaga. See on oluline tähis Baltikumi suurima autospordisündmuse jaoks, esimene ralli toimus 2010. aastal ja selle aja jooksul on Rally Estonia pärjatud muuhulgas ka FIA ERC Euroopa meistrivõistluste parimaks ralliks. Eesti meistrivõistluste etapist on tänaseks välja kasvanud ametlik WRC promotsiooniralli, kus osalevad WRC sarja tipptiimid ja sõitjad. 

Võttes arvesse WRC järgmise aasta kalendrit on leitud lahendus, mis sobib kõigile osapooltele. Ralli direktori Urmo Aava sõnul oli see nädalavahetus asjaolusid arvesse võttes õige valik. 

Urmo Aava, Shell Helix Rally Estonia direktor:
„Niipea kui avaldati ametlikult WRC kalender asusime kiirelt suhtlema WRC promootori ja meeskondadega. Väga suuri valikuid ei olnud, sest me positsioneerime ennast muuhulgas Soome MM-ralli eelse testina ja oleme näinud, et seda võimalust kasutanud WRC sõitjad on olnud Soomes kiired. Parim näide on tänavused maailmameistrid Ott Tänak ja Martin Järveoja, kes on kahe viimase aasta Shell Helix Rally Estonia võitjad ja samuti võitnud mõlemal aastal ka Soome MM-ralli. Ajaliselt oleme nädal peale Keenias sõidetavat Safari rallit ja kaks nädalat enne Soome MM-rallit. Ka meeskonnad on kinnitanud, et see on neile parim lahendus. Ühtlasi on rallifännidel nüüd hea võimalus endale selleks nädalaks Lõuna-Eestis majutus ära broneerida ja täpsemad plaanid teha, et saada osa kümnenda Rally Estonia sündmustest.“

Shell Helix Rally Estonia ametlikul tänuõhtul toodi ka välja tänavuse ralli publikuarv. Positiumi poolt läbi viidud uuringu kohaselt sai Shell Helix Rally Estonia sündmustest osa 52 234 inimest, nendest Tartus reede õhtul avamisel, stardipoodiumil ja kontserdil 10 054 ja populaarseimal Rüa kiiruskatsel 20 075 pealtvaatajat.

Ametlik WRC promotsiooniralli Shell Helix Rally Estonia 2020 sõidetakse 24.-26. juulil Tartu, Otepää, Elva, Kanepi ja Kambja teedel.