Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

LHV autolaen AUTOEXPO seob autondust ja autosporti

Shell Helix Rally Estonia 13.-15. juulil on Tartu autonduse fännide jaoks tõeline maiuspala. Lisaks ralli ava -ja lõputseremooniale ja linnakatsele saavad Tartu elanikud ja rallisõbrad üle Euroopa osa esmakordselt toimuva LHV autolaen AUTOEXPO väljapanekutest, pakkumistest ja sündmustest. Läbi LHV autolaen AUTOEXPO saavad Tartus, Vabaduse puiesteel kokku autondus ja autosport.

LHV autolaen AUTOEXPO annab autoesindustele võimaluse oma mudeleid tutvustada ja huvilised saavad ka proovisõite teha ning kindlasti on olemas ka ahvatlevad ralli eripakkumised. Päevajuht Marko Kiljaku vedamisel saab kõigest põhjaliku ülevaate.

Peale autode püüab kindlasti palju tähelepanu Eesti Kaitseväe ja NATO lahingtehnika väljapanek, alati on huvitav olnud rasketehnika ja põllumajandusmasinate osa. Lange Motokeskus on väljas kardiraja ja hobikartidega, lisaks saab uudistada ka cross-karte. Kellel huvi teaduse vastu, siis seda saab vaadata ja proovida Ahhaa teadusteatris ja eraldi alad on naistele ja lastele.

„AUTOEXPO juured ulatuvad autonduse ja autospordi tugevatesse sidemetesse. Sellel aastal ei ole meil konkreetset autopartnerit, mis oli teadlik valik. Selle asemel otsustasime esmalt pakkuda neile tootjatele, mis on seotud autoralliga võimaluse tulla ja oma mudeleid ja uusi tehnoloogiaid tutvustada. Vastuvõtt oli väga positiivne ja tänaseks on liitunud juba ka teised tootjad, kelle esindused on AUTOEXPO’l väljas,“ selgitab Shell Helix Rally Estonia direktor Urmo Aava.

„AUTOEXPO’ga saame näidata, et sellisel moel autosporti sisenemine ja ralli toetamine ei ole nii kallis, kui seda arvatakse. Ralli on atraktiivne ja sellesse panustamine nii tootjate kui maaletoojate ja edasimüüjate tasemel annab neile ettevõtetele ärilise eelise konkurentide ees. Samuti on tootjad ja maaletoojad aidanud kõvasti kaasa Shell Helix Rally Estoniale WRC autode toomisel. Meie eesmärk oli ja on arendada ja edendada rallisporti ning tutvustada võimalusi ja eeliseid, mida toob sellesse atraktiivsesse alasse investeerimine,“ lisab Aava.

AUTOEXPO nimitoetaja on kodumaine LHV Finance. „Olen väga rahul sellega, et meie projektijuht Janno Siitan on kõik selle poole aastaga üles ehitanud ja et meil on nö projekt projektis. Oleme rallit alati korraldanud Eesti patriootidena ja heameel on näha, et läbi AUTOEXPO on meiega koos Eesti ettevõte LHV, läbi selle koostöö saame LHV autolaen AUTOEXPO raames pakkuda kõik seda, millest eelpool rääkisin,“ ütleb Aava.

Kadri Kiisel, LHV Finance juhatuse liige: „Mul on väga hea meel, et Janno Siitan meie poole sellise koostööpakkumisega pöördus. Tegemist on kõrgetasemelise autospordiüritusega, kus meil on oma mees rajal ja kliendid raja ääres. Meile meeldivad inimesed ja ettevõtted, kes julgevalt suurelt mõelda, ette võtta ja tulevikku investeerida ning antud koostöö seda mõtet väga hästi ka toetab. Meil on rõõm anda oma panus Eesti autospordi edendamiseks.“

Rallipassid ja ametliku kontserdi Nyusha pääsmed on müügil Circle K jaamades üle Eesti ning rallyestonia.ee rallipoes. Kuni juuni lõpuni rallipassid hind 26€, alates 1. juulist 29€.

Ralli ava- ja lõputseremoonia toimub Tartus, Raekoja platsil. Tartus sõidetakse ralli üks publikukatse ja Tartu Lauluväljakul toimub ralli ametlik kontsert, mille peaesinejaks on Venemaa superstaar Nyusha, kellega jagab lava meie enda armastatud Eesti aasta naisartist Liis Lemsalu. Otepää ja Tehvandi spordikeskus on taas ralli tehniliseks keskuseks, kus asub nii hooldusala kui ralli juhtimiskeskus. Elvas sõidetakse samuti publikukatse, mis on Shell Helix Rally Estonia viimane kiiruskatse.

Shell Helix Rally Estonia 2018, mis toimub 13.-15. juulil Tartus, Otepääl, Elvas ja Kanepi teedel on Eesti ja Läti autoralli meistrivõistluste etapp ning FIA European Rally Trophy etapp.