Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Maratonrallide maailma karikavõitja Aron Domzala teeb Shell Helix Rally Estonial debüüdi R5 autoga

2016. aasta FIA Cross Country World Cup sarja võitja Aron Domzala Poolast on otsustanud startida tänavu 13.-15. juulil sõidetaval Shell Helix Rally Estonial. Mitmekülgne mootorisportlane on varem startinud kolmel Rally Estonial ja tänavu teeb ta Eestis debüüdi R5 autoga, kui stardib endise WRC sõitja Toni Gardemeisteri meeskonna TGS Worldwide Skoda Fabia R5ga. Kaardilugejaks on Szymon Gospodarczyk.

Autospordis ralliga alustanud Domzala hakkas 2015. aastal osalema FIA maratonrallide karikasarjas, 2016. aastal tuli ta T3 kategoorias maailma karikavõitjaks ning 2017. aastal osales juba kõrgeimas, T1 klassis, kus tuli Toyota Hiluxi roolis kolmandale kohale. Autorallis on ta osalenud ka MM-sarjas, 2014. aastal tuli ta JWRC klassis seitsmendale kohale. Shell Helix Rally Estonia on talle heaks vahelduseks maratonrallide vahel.

„Ootan juba võimalust taas Eestis startida, need teed kuuluvad mu lemmikute hulka, eriti tahan sõita taas Arula katsel. See, et sõidan esimest korda R5 autoga, lisab sellele põnevust juurde. Peale pikemat pausi ja pikki kilomeetreid maratonrallidel üle maailma, on see mulle heaks vahelduseks kihutada rallikatsetel koos oma hea sõbra ja kaardilugeja Szymon Gospodarczykuga,“ räägib Domzala.

Toni Gardemeister, TGS Worldwide: „Meie jaoks on väga huvitav teha koostööd uue sõitjaga, kellel on mitmekülgne taust. Viimasel ajal on ta keskendunud maratonrallidele aga usun, et ta näitab Skoda Fabia R5 autoga head kiirust. Tuleme oma meeskonnaga Rally Estoniale alati hea meelega, tegu on professionaalselt korraldatud võistlusega, kus on head kiiruskatsed ja suurepärane atmosfäär raja ääres.“

Shell Helix Rally Estonia direktori, Urmo Aava jaoks on Poola sõitjate startimine oluline mitmel põhjusel. „Poola turg on nii meile kui meie toetajatele väga atraktiivne. Kindlasti toob Poola sõitjate startimine Eestis siia ka Poola rallifänne, kes saavad oma kangelaste kõrval kaasa elada kolmele WRC sarja meeskonna sõitjatele, kes stardivad Shell Helix Rally Estonial. Aron Domzala jaoks on Lõuna-Eesti teed tuttavad, ta on siin võistelnud ja testinud. R5 autoga suudab ta kindlasti siin head kiirust näidata, värskelt on tal ette näidata Leedu meistrivõistluste etapi neljas koht üldarvestuses.“

Shell Helix Rally Estonia stardis on kolme WRC meeskonna sõitjad: Ott Tänak ja Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC), Hayden Paddon ja Seb Marshall (Hyundai i20 Coupe WRC) ning Craig Breen ja Scott Martin (Citroen C3 WRC)

Rallipassid ja ametliku kontserdi Nyusha pääsmed on müügil Circle K jaamades üle Eesti ning rallyestonia.ee rallipoes. Kuni juuni lõpuni rallipassid hind 26€, alates 1. juulist 29€.

Ralli ava- ja lõputseremoonia toimub Tartus, Raekoja platsil. Tartus sõidetakse ralli üks publikukatse ja Tartu Lauluväljakul toimub ralli ametlik kontsert, mille peaesinejaks on Venemaa superstaar Nyusha, kellega jagab lava meie enda armastatud Eesti aasta naisartist Liis Lemsalu. Otepää ja Tehvandi spordikeskus on taas ralli tehniliseks keskuseks, kus asub nii hooldusala kui ralli juhtimiskeskus. Elvas sõidetakse samuti publikukatse, mis on Shell Helix Rally Estonia viimane kiiruskatse.

Shell Helix Rally Estonia 2018, mis toimub 13.-15. juulil Tartus, Otepääl, Elvas ja Kanepi teedel on Eesti ja Läti autoralli meistrivõistluste etapp ning FIA European Rally Trophy etapp.