Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

LHV autolaen AUTOEXPO loob Rally Estonia ajal Tartu kesklinna ainulaadse messikeskkonna

Shell Helix Rally Estonia, mis sõidetakse 12.-14. juulil on Baltikumi suurim autospordisündmus ja kindlasti Eesti üks suurimaid spordisündmusi, mis toob Lõuna-Eestisse kümneid tuhandeid rallifänne. Ametliku WRC promotsiooniralli Rally Estonia avamine ja lõpetamine toimuvad Tartus, Raekoja platsil ja Vabaduse puiesteel, kus on üles ehitatud vormel-1 stiilis kahekorruseline poodium. Selle kõrval on LHV autolaen AUTOEXPO messiala, mis pakub vaatamist ja tegevust kõigile, ka neile, kes pole veel rallifännid. Eraldi on olemas lasteala ja Tradehouse naisteala. AUTOEXPO ala avatakse reedel, 12. juulil kell 15.00 ja suletakse pühapäeval peale ralli autasustamist. LHV autolaen AUTOEXPO on külalistele tasuta. 

LHV autolaen AUTOEXPO toimus eelmisel aastal esimest korda ja eesmärk siduda autondust ja autosporti õnnestus. Kõigil kolmel päeval oli messialas rohkelt rahvast ja see andis korraldusmeeskonnale teadmise, et selle ideega saab edasi minna. Suures plaanis jälgitakse eelmisel aastal toiminud mudelit, mida on täiendatud. Kokku ligi 2000 m2 suurusel pindalal Tartu kesklinnas, Vabaduse puiesteel on läbi kolme päeva palju vaadata ja aktiivne programm, mille krooniks on reedel, 12. juulil toimuv tasuta kontsert.

Autode maaletoojate esindused on AUTOEXPO’l väljas oma uudismudelitega, nii sõiduautod, veokid kui ka autokaravanid, mille populaarsus on Eestis kasvamas. Sarnaselt eelmise aastaga on väljas ka militaartehnika, mis kogus palju huvilisi. Uudismudelite kõrval saab näha nii uunikumide kui ka youngtimer’iteväljapanekuid. 

Eestit on maailmas tutvustanud erinevad autospordi insenertehnilised projektid ja tuntum neist on kindlasti Formula Student, mille juures töötanud palju tänasel päeval autospordis toimetavaid insenere ja mehaanikuid. Formula Student selle aasta eesmärgiks on tuua rajale Eesti esimene isejuhtiv vormel ja heameel on tõdeda, et Formula Student on oma väljapanekuga ka AUTOEXPO’l väljas. Nende kõrval on Eesti Tehnikaüliõpilaste Selts tegelnud aastaid pneumaatiliste sõiduvahendite arendamisega, millega on edukalt osaletud Pneumobile võistlustel. Nende viimase mudeli, T5 juures on märksõnaks 3D printimine ja see mudel on AUTOEXPO’l ka väljas. Lisaks on väljas ka mudel T1, millega saavad soovijad ka sõita proovida. 

Teadushuviliste jaoks on kindlasti tuttav nimi Ahhaa Keskus, mille esitlus ja väljapanek on hetkel veel saladuseloori all ja kohapeal saab juba näha, mida nad ette valmistanud on. Maanteeamet rõhub AUTOEXPO’l turvalisusele ja igaüks saab proovida kolme liiklusohutuse simulaatorit. 

Samal ajal kui WRC maailma tippsõitjad kihutavad Rally Estonia katsetel, saab enda võimeid proovile panna messialal. Kohal on WRC Game truck, kus saab ennast tunda kas Ott Tänaku või Sebastien Ogierina. Virtuaalse mängu kõrval saab proovida ka reaalset kihutamist, seda mudelautorajal, mis tõmbab adrenaliini korralikult käima. 

Väga oluline roll AUTOEXPO’l on Sportlandi ametlikul rallipoel, kust saab osta Shell Helix Rally Estonia ametliku fännikaupa ja kindlasti on seal palju häid pakkumisi. 

LHV jaepanganduse juhi, Kadri Kiiseli sõnul oli esimene LHV autolaen AUTOEXPO edukas ja otsus jätkamise osas tuli lihtsalt.

“Mul on hea meel, et saame ka sel aastal panustada väga kõrgetasemelise autospordisündmuse korraldamisel, kus on WRC tippsõitjad rajal ja kliendid raja ääres. Eelmisel aastal alanud koostöö haakub väga hästi LHV autolaenu tootega ja kogu sündmuse kontseptsioon ning läbiviimise professionaalsus sobib meie mõttelaadiga. Meile meeldivad inimesed ja ettevõtted, kes julgevalt suurelt mõelda, ette võtta ja tulevikku investeerida ning antud koostöö seda mõtet väga hästi ka kannab. Kohtumiseni LHV autolaen AUTOEXPO-l,” ütleb Kadri Kiisel.

Tänavune naisteala AUTOEXPO’l kannab Tradehouse nime. Naisteala laiub 100m² telgis. Tradehouse Ilukaubamaja telgis pakutakse toredat meelelahutust: jagatakse ilunippe, tutvustatakse põnevaid tooteid ning huvilised saavad kõike ise järele proovida. Suvele kohaselt on märksõnadeks kuldsed tätoveeringud, glitter ning kõige tähtsam – Eesti lipu teemalised põsemaalingud.  Lisaks on naistealal avatud fotonurk ja kohapeal on mitmeid võimalusi võtta osa erinevatest mängudest ja väljakutsetest ning võita ilutooteid.

Tradehouse Ilukaubamaja on varasemalt toetanud ja osalenud mitmetes suurprojektides nii heategevuse, meelelahutuse kui ka spordi valdkonnas. Ka Rally Estoniaga on varasem kokkupuude olemas. 

„Esmakordselt lõi Tradehouse Rally Estonial kaasa 2014. aastal koos meie noorsportlase stipendiaadi rallisõitja Timmu Kõrgega. Projektis osalemisest saadud emotsioonid ja fiiling olid suurepärased! Seega nüüd, viis aastat hiljem, otsustasime taaskord end rallipisikuga rõõmustada ja naisteala enda kureerida võtta. Ootame rohkelt naisi meie ilutelki ning veedame üheskoos ühe mõnusa nädalalõpu suvises Tartus!“kommenteerib Tradehouse tegevjuht Laura Kuldkepp.

Tradehouse ilutelk on avatud reedest pühapäevani. Täpsema ajakava ja töötubade info leiab aadressilt: tradehouse.ee/rallyestonia

Janno Siitan, kes on Shell Helix Rally Estonia poolne AUTOEXPO eestvedaja tõdeb, et suur töö, mis sai tehtud ära eelmisel aastal õigustas ennast. Autospordisündmused pole kindlasti enam ainult rallifännidele ja olles Tartu kesklinnas on see suurepärane võimalus pakkuda läbi nädalavahetuse mõnusaid emotsioone nii rallifännidele kui ka Tartu elanikele ja külalistele. 

„Kui me koos Urmo Aavaga eelmisel aastal selle ideega välja tulime, oli eeskätt Eesti autode maaletoojate huvi suur. Meie idee, siduda autondust ja autosporti on endiselt üks kandvaid mõtteid LHV autolaen AUTOEXPO juures. Need kaks valdkonda on omavahel tihedalt seotud ja ühe näitena saame välja tuua konkreetsed tegevused, mis toovad lähitulevikus hübriidtehnoloogia autorallisse. Oleme sellel aastal astunud sammu edasi ja usun, et suudame pakkuda häid elamusi ka neile, kes pole veel rallifännid ja kuna Rally Estonia eesmärk on olla koguperesündmus, siis see peegeldub ka AUTOEXPO’l läbi erinevate alade. Tänan kõiki koostööpartnereid, eriti nimitoetaja LHV’d, kes on meid usaldanud,“ütleb Janno Siitan. 

Rallipassid on müügil Circle K jaamades üle Eesti ning rallyestonia.ee rallipoes, hinnaga 24€.

Shell Helix Rally Estonia 2019 sõidetakse 12.-14. juulil Tartu, Otepää, Elva, Kanepi ja Kambja teedel ning see on FIA European Rally Trophy ning Eesti ja Läti meistrivõistluste etapp ja WRC ametlik promotsiooniralli.