Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Rainer Aus ja Simo Koskinen teevad Shell Helix Rally Estonia R5 klassi debüüdi

  • Koostöös Škoda maaletoojaga Auto 100 stardivad Aus ja Koskinen Škoda Fabia R5 autoga
  • Aus ja Koskinen on olnud Rally Estonia poodiumil kahel korral
  • Urmo Aava sõnul on Škoda maaletooja Auto 100 panus väga positiivne märk

Kahel korral Rally Estonia poodiumile tõusnud Rainer Aus ja Simo Koskinen teevad tänavusel Shell Helix Rally Estonial debüüdi R5 klassi autoga. 12.-14. juulil Lõuna-Eestis sõidetaval ametlikul WRC promotsioonirallil stardivad nad koostöös Škoda maaletoojaga Auto 100 ja Pirelliga Škoda Fabia R5 autoga, mis tuleb endise WRC sõitja Toni Gardemeisteri meeskonnast TGS Worldwide. 

Ausi ja Koskineni jaoks on Rally Estonia olnud alati ralli, kus nad on ennast hästi tundnud ja selle kinnituseks on 2015 ja 2016. aastal saavutatud kaks kolmandat kohta. Nendel aastatel oli Rally Estonia FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste etapp. Tänavu, kui konkurents on R5 autode klassis väga tugev ja stardis on kiired välissõitjad lisaks kodustele konkurentidele, otsustati teha tõeks ka juba varem peas olnud plaan – startida R5 klassi autoga. See sai teoks tänu headele toetajatele, eeskätt Škoda maaletoojale Auto 100.

Rainer Aus: 

“Mul on äärmiselt hea meel võistelda esmakordselt Škoda Fabia R5 autoga, millest olen ammu unistanud. Koostöös Auto 100 ja paljude teiste toetajatega oleme selleks valinud just Shell Helix Rally Estonia. Tegu on Eesti autospordi tippsündmusega ja tänavune R5 klassi stardinimekiri on väga tugev. Lisaks kogu melu, mis käib Rally Estoniaga kaasas ja kiiruskatsed, millega on korraldajad väga head tööd teinud, et sõitjad saaksid maksimaalse emotsiooni. Olen väga tänulik oma toetajatele ning loodame autoga kiirelt kohaneda ja näidata võiduväärilist tempot.”

Janek Aavik, Auto 100 AS juhatuse liige: 

Škoda Fabia R5 kuulub R5 klassi autode maailma tippu. Škoda on sellesse projekti panustanud väga palju ja rallivõidud üle maailma ning maailmameistritiitlid räägivad enese eest. Rally Estonia on Baltikumi suurim autospordisündmus, mida jälgib kohapeal kümneid tuhandeid inimesi. Meie jaoks on väga oluline, et saame aidata kaasa Rainer Ausi ja Simo Koskineni võimalusele teha oma debüüt Škoda Fabia R5 autoga just siin. Nende varasemad saavutused on olnud Rally Estonial tugevad ja usun, et nad harjuvad autoga kiirelt ja sekkuvad kõrgete kohtade jagamisse.”

Shell Helix Rally Estonia direktori Urmo Aava sõnul on see väga positiivne, et hetkel autoralli MM-sarjas WRC2 klassis tipus oleva Škoda Eesti maaletoojaannab oma panuse autospordi arengusse. 

Urmo Aava, Shell Helix Rally Estonia direktor:

“Škoda on maailma autorallis tipptegijate hulgas ja see, et Eesti Škoda maaletooja Auto 100 on otsustanud toetada Eesti sõitja startimist Shell Helix Rally Estonial on väga positiivne märk. Mul on heameel, et Rainer Aus ja Simo Koskinen on oma debüüdiks R5 autol valinud just Rally Estonia ja vaadates nende seniseid tulemusi usun, et nad suudavad tiheda konkurentsiga R5 autode klassis näidata tugevaid katseaegu.”

R5 klassis pakuvad Shell Helix Rally Estonial rahvusvahelist konkurentsi uue M-Sport meeskonna Ford Fiesta R5 autoga Teemu Suninen, Volkswagen Polo R5 autoga Oliver Solberg, Škoda Fabia R5 autodega Eerik Pietarinen ja Nikolai Grjazin ja paljud teised. 

Rallipassid on Circle K jaamades üle Eesti ning rallyestonia.ee rallipoes müügil hinnaga 34€.

Shell Helix Rally Estonia ametlik ralliajakiri, mille vahelt leiab kõik kaardid, pealtvaatamiskohad ja kogu muu vajaliku ralli külastamiseks, on saadaval sellest reedest 05. juulist Circle K jaamades üle Eesti.

Kõigil, kes plaanivad tulla tänavusele Shell Helix Rally Estoniale, aga pole veel majutust leidnud või välja valinud, soovitame kindlasti tutvuda Rally Estonia kodulehel oleva valikuga, kust leiab erinevaid võimalusi alustades kodumajutusest ja lõpetades hotellidega, pidevalt uueneva valiku leiab siit: https://rallyestonia.ee/pealtvaatajale/majutus/koik-majutused/

Samuti on võimalik kõigil soovijatel pakkuda kodumajutust läbi Rally Estonia kodulehel oleva platvormi, kuhu oma majutuse lisamine on lihtne, seda saab teha siin:  https://rallyestonia.ee/pealtvaatajale/majutus/kuulutuse-lisamine/

Shell Helix Rally Estonia 2019 sõidetakse 12.-14. juulil Tartu, Otepää, Elva, Kanepi ja Kambja teedel ning see on FIA European Rally Trophy ning Eesti ja Läti meistrivõistluste etapp ja WRC ametlik promotsiooniralli.