Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Shell Helix Rally Estonia võitjad saavad kaks identset võitjakiivrit

  • Esmakordselt on Rally Estonia võitjakiivril WRC logo
  • Kaks identset spetsiaalse kujundusega käsitsi värvitud kiivrit
  • Iga Rally Estonia võitjakiiver on unikaalse disainiga

Shell Helix Rally Estonia jätkab tänavu traditsiooni, kui ralli võitja saab endale spetsiaalselt kujundatud võitjakiivri. Kui varasematel aastatel on antud võitjale üks kiiver, siis tänavu 12.-14. juulil sõidetava ametliku WRC promotsiooniralli võitjapaar saab kaks identset kiivrit. Nagu ikka, on kiivrite kujundus käsitsi värvitud. Võitjakiivrid antakse Shell Helix Rally Estonia võitjatele üle pühapäeval, 14. juulil Shell Helix Rally Estonia autasustamisel, mis leiab aset Tartus Raekoja platsil asuval poodiumil. 

Tänavusest stardinimekirjast leiab mitmeid sõitjaid, kellel on juba Rally Estonia võitjakiiver olemas. 2010. aastal sõidetud esimese Rally Estonia võitis Markko Märtin koos Kristo Kraagiga ja sama paar on ka tänavu stardis M-Sport meeskonna viimase generatsiooni Ford Fiesta WRC autoga. 2013. aastal võitsid Rally Estonia Georg Gross ja Raigo Mõlder, kes stardivad tänavu OT Racing meeskonna ridades Ford Fiesta WRC’ga. 2016. aastal olid võitjad Ralfs Sirmacis ja Maris Kulšs, Sirmacis stardib ka tänavu, sel korral on kaardilugejaks Ralfs Igavens ja autoks Mitsubishi Lancer EVO X. Kahel korral, aastatel 2014 ja 2018 võitis ralli Ott Tänak, kaardilugejateks Raigo Mõlder ja Martin Järveoja. Ott Tänak ja Martin Järveoja jahivad ka tänavu Shell Helix Rally Estonia võitjakiivreid, sel korral nagu ka eelmisel aastalgi Toyota Yaris WRC autoga. 

Lisaks nimetatuile on võitjakiivri koju viinud kahel korral Mads Ostberg ja Jonas Andersson Ford Fiesta RS WRC’ga (2011, 2012) ning 2015. aastal Aleksei Lukyanuk-Aleksei Arnautov (Mitsubishi Lancer EVO X). 

Tarmo Hõbe, Shell Helix Rally Estonia kommertsralli juht:
“Rally Estonia võitjakiiver on meie üks kaubamärke, millega oleme püüdnud tähelepanu ka Eestist väljaspool. Osad kiivrid on jäänud oma väärikale kohale sõitjate auhinnariiulis ja teistega on osaletud nii WRC kui FIA ERC sarjades ja teistes mainekates rallisarjades. See on meile kindlasti suur tunnustus. Tänavune uudis on, et 2019. aasta Shell Helix Rally Estonia võitjad saavad mõlemad endale võitjakiivri, mis on ajalooline, sest esmakordselt ehib neid kiivreid WRC logo.”

Shell Helix Rally Estonia võitjakiivrite disaini taga on taga Kristjan Tramberg ja headisu.com, Stilo võidusõidukiivrid tulevad Racingexpert’i käest ja tänavused kiivrid on käsitsi värvitud Soomes. Evgraphics on selles vallas tuntud tegija, teiste hulgas on nende värvitud kiivritega sõitnud F1 piloot Valtteri Bottas ja Shell Helix Rally Estonial Citroen C3 WRC’ga startiv Esapekka Lappi. 

Rallipassid on Circle K jaamades üle Eesti ning rallyestonia.ee rallipoes müügil hinnaga 34€.

Shell Helix Rally Estonia ametlik ralliajakiri, mille vahelt leiab kõik kaardid, pealtvaatamiskohad ja kogu muu vajaliku ralli külastamiseks, on saadaval sellest reedest 05. juulist Circle K jaamades üle Eesti.

Kõigil, kes plaanivad tulla tänavusele Shell Helix Rally Estoniale, aga pole veel majutust leidnud või välja valinud, soovitame kindlasti tutvuda Rally Estonia kodulehel oleva valikuga, kust leiab erinevaid võimalusi alustades kodumajutusest ja lõpetades hotellidega, pidevalt uueneva valiku leiab siit: https://rallyestonia.ee/pealtvaatajale/majutus/koik-majutused/

Samuti on võimalik kõigil soovijatel pakkuda kodumajutust läbi Rally Estonia kodulehel oleva platvormi, kuhu oma majutuse lisamine on lihtne, seda saab teha siin:  https://rallyestonia.ee/pealtvaatajale/majutus/kuulutuse-lisamine/

Shell Helix Rally Estonia 2019 sõidetakse 12.-14. juulil Tartu, Otepää, Elva, Kanepi ja Kambja teedel ning see on FIA European Rally Trophy ning Eesti ja Läti meistrivõistluste etapp ja WRC ametlik promotsiooniralli.