Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Noorim FIA autoralli meistrivõistluste etapivõitja Oliver Solberg stardib Shell Helix Rally Estonial

  • 17-aastane Oliver Solberg on noorim FIA autoralli meistrivõistluste etapivõitja
  • Solberg ja Johnston on Eesti ja Läti meistrivõistluste liidrid
  • 13 R5 klassi autot Shell Helix Rally Estonia stardinimekirjas

Oliver Solberg ja Aaron Johnston on vaieldamatult ühed soosikud TOP 3 kohtadele R5 autode klassis Shell Helix Rally Estonial. Nende autoks ametlikul WRC promotsioonirallil, mis sõidetakse 12.-14. juulil Lõuna-Eestis, on Volkswagen Polo GTI R5, millega nad tulid mai lõpus Liepajas sõidetud FIA ERC Euroopa autoralli meisrivõistluste etapivõitjateks. 17-aastane Solberg on noorim FIA autoralli meistrivõistluste etapivõitja. Shell Helix Rally Estonial osaleb ta teist korda, eelmisel aastal tuli esiveoliste autode klassis teisele kohale.

2003. aasta maailmameistri Petter Solbergi poeg Oliver sõidab alates sellest aastast neljaveoliste autodega. Volkswagen Polo GTI R5 autoga osaleb ta Läti meistrivõistlustel, mille etapp on ka Rally Estonia, ja paralleelselt osaleb ta Subaru Imprezaga USA’s North American Rally Cup sarjas.  Hetkel on ta Eesti ja Läti meistrivõistluste liider absoluutarvestuses ning USA-s pärast kolme sõidetud etappi teine. Shell Helix Rally Estonial saab ta oma kiirust võrrelda WRC sarja sõitjatega nagu Teemu Suninen ja Takamoto Katsuta uute Ford Fiesta R5 autodega, ning Eerik Pietarinen ja Nikolay Gryazin Škoda Fabia R5 autodega. 

Oliver Solberg:

“Ootan starti Rally Estonial suure huviga. Eelmisel aastal saime väga hea emotsiooni ja nüüd saame seda kogeda neljaveolise autoga. Konkurents on põnev ja saame ennast võrrelda tippsõitjatega nagu näiteks Teemu Suninen. Olen kindel, et see ralli on meile edasise arengu osas oluline ja ei jõua ära oodata, millal saaks siin startida.”

Urmo Aava, Shell Helix Rally Estonia direktor:
“Oliver Solberg on nimi, keda tasub kindlasti jälgida. See, et tema meeskond on valinud oma rallikarjääri alustamiseks Baltikumi, on tugev sõnum väljapoole. Olen tema tegemisi jälginud ja see on olnud muljetavaldav, mida ta juba on saavutanud. Tema startimine Shell Helix Rally Estonial lisab kõvasti kaalu R5 autode klassile.”

Rallipassid on Circle K jaamades üle Eesti ning rallyestonia.ee rallipoes müügil hinnaga 34€.

Shell Helix Rally Estonia ametlik ralliajakiri, mille vahelt leiab kõik kaardid, pealtvaatamiskohad ja kogu muu vajaliku ralli külastamiseks, on saadaval sellest reedest, 05. juulist Circle K jaamades üle Eesti.

Kõigil, kes plaanivad tulla tänavusele Shell Helix Rally Estoniale, aga pole veel majutust leidnud või välja valinud, soovitame kindlasti tutvuda Rally Estonia kodulehel oleva valikuga, kust leiab erinevaid võimalusi alustades kodumajutusest ja lõpetades hotellidega, pidevalt uueneva valiku leiab siit: https://rallyestonia.ee/pealtvaatajale/majutus/koik-majutused/

Samuti on võimalik kõigil soovijatel pakkuda kodumajutust läbi Rally Estonia kodulehel oleva platvormi, kuhu oma majutuse lisamine on lihtne, seda saab teha siin:  https://rallyestonia.ee/pealtvaatajale/majutus/kuulutuse-lisamine/

Shell Helix Rally Estonia 2019 sõidetakse 12.-14. juulil Tartu, Otepää, Elva, Kanepi ja Kambja teedel ning see on FIA European Rally Trophy ning Eesti ja Läti meistrivõistluste etapp ja WRC ametlik promotsiooniralli.