Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Takamoto Katsuta, kahekordne WRC 2 etapivõitja, naaseb Eestisse uue Ford Fiesta R5 autoga

  • Takamoto Katsuta ja Daniel Barriti esimene start uue Ford Fiesta R5 autoga
  • Rally Estonial on Katsuta karjääris oluline roll
  • R5 klassis kokku 11 rahvuse esindajad

Toyota Gazoo Racing Challenge Program liige Takamoto Katsuta stardib Shell Helix Rally Estonial koos Daniel Barritiga ja see on neile esimeseks stardiks uue Ford Fiesta R5 autoga. Sama autoga stardivad nad ka nelja nädala pärast Soome MM-rallil. Kahekordse WRC 2 etapivõitja Katsuta meeskonnaks on Tommi Mäkinen Racing ja Ford Fiesta R5 on ette valmistatud Markko Märtini meeskonna MM-Motorsport poolt.  Katsutale on see teine kord osaleda Rally Estonial ja esimesest korrast õppis ta palju.

Takamoto Katsuta:
“See on minu teine start Rally Estonial. Esimene kord on mulle hästi meelde jäänud, olin oma karjääri alguses ja tahtsin alati igalt katselt võtta maksimumi. Peale kahte väljasõitu ja katkestamist sain aru, et midagi tuleb muuta. Nüüd ootan taas suure huviga, et nendel katsetel sõita ja see on meile heaks testiks enne Soome MM-rallit. R5 klassi konkurents on tugev ja tuleb põnev heitlus. Samuti ootan huviga, et teada saada, milleks on võimeline uus Ford Fiesta R5. Eestisse on hea tagasi tulla, olen suur Eesti fänn, sest siit on pärit Ott Tänak ja Markko Märtin, kes on olnud olulisel kohal minu karjääris.”

Urmo Aava, Shell Helix Rally Estonia direktor,
“Heameel on taas tervitada Takamoto Katsutat meie stardinimekirjas. Tema, Dan Barrit ja uus Fiesta R5 on põnev kooslus. Võrreldes selle ajaga, kui ta siin viimati võistles, on tema areng olnud suur. Ta on arenenenud järjekindlalt ja usun, et saame teda lähitulevikus näha WRC sarjas võistlemas.”

Rallipassid on Circle K jaamades üle Eesti ning rallyestonia.ee rallipoes müügil hinnaga 34€.

Shell Helix Rally Estonia ametlik ralliajakiri, mille vahelt leiab kõik kaardid, pealtvaatamiskohad ja kogu muu vajaliku ralli külastamiseks, on saadaval sellest reedest 05. juulist Circle K jaamades üle Eesti.

Kõigil, kes plaanivad tulla tänavusele Shell Helix Rally Estoniale, aga pole veel majutust leidnud või välja valinud, soovitame kindlasti tutvuda Rally Estonia kodulehel oleva valikuga, kust leiab erinevaid võimalusi alustades kodumajutusest ja lõpetades hotellidega, pidevalt uueneva valiku leiab siit: https://rallyestonia.ee/pealtvaatajale/majutus/koik-majutused/

Samuti on võimalik kõigil soovijatel pakkuda kodumajutust läbi Rally Estonia kodulehel oleva platvormi, kuhu oma majutuse lisamine on lihtne, seda saab teha siin:  https://rallyestonia.ee/pealtvaatajale/majutus/kuulutuse-lisamine/

Shell Helix Rally Estonia 2019 sõidetakse 12.-14. juulil Tartu, Otepää, Elva, Kanepi ja Kambja teedel ning see on FIA European Rally Trophy ning Eesti ja Läti meistrivõistluste etapp ja WRC ametlik promotsiooniralli.