Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

 Elfyn Evans ja Scott Martin Shell Helix Rally Estonia kvalifikatsioonikatse kiireimad

  • Shell Helix Rally Estonia avati massivse show’ga Tartu kesklinnas
  • Tartu Raekoja platsil tervitasid rallisõitjaid tuhanded pealtvaatajad
  • Ott Tänak ja Martin Järveoja stardivad laupäevastele katsele esimesena

Reedel, 12. juulil algas tänavune Shell Helix Rally Estonia, mis on ametlik WRC promotsiooniralli. Testikatsele järgnenud kvalfikatsioonikatsel viiele WRC meeskonnale olid kiireimad M-Sport sõitjad Elfyn Evans ja Scott Martin Ford Fiesta WRC autoga. Nemad said ka esimesena valida stardikoha laupäevasteks katseteks Tartus Raekoja platsil toimunud Shell Helix Rally Estonia avatseremoonial, kus oli kohal tuhandeid inimesi. Avakõned pidasid Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas, WRC Promotor tegevjuht Oliver Ciesla, Tartu linnapea Urmas Klaas, Shell Business Manager Europe Samuel Redondo, Eesti Autospordi Liidu president Ari Vatanen ja Shell Helix Rally Estonia direktor Urmo Aava.

Kvalifikatsioonikatse teine aeg kuulus Citroeni meeskonna sõitjatele Esapekka Lappi ja Janne Ferm Citroen C3 WRC’ga, kes kaotasid 0,9 sekundit. Kolmandad olid Andreas Mikkelsen ja Anders Jaeger-Amland Hyundai Motorsport meeskonnast Hyundai i20 Coupe WRC’ga (+1,5). Neljanda aja sõitsid eelmise aasta võitjad, Ott Tänak ja Martin Järveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota Yaris WRC’ga. Nende aega mõjutas hüppe järgselt veljelt maha tulnud rehv, kaotust oli kokku 2,8 sekundit. Viies aeg kuulus esimest korda Hyundai meeskonnas sõitvatele Craig Breenile ja Paul Nagle’ile Hyudai i20 Coupe WRC’ga (+3,7).

Shell Helix Rally Estonia avatseremoonial, kus oli sõitjate avalik pressikonverents ja autogrammide jagamine ning kuhjaga meelelahutust, toimus ka stardikohtade valik. See puudutas viite WRC tiimi kes osalesid kvalifiaktsioonikatse. Esimesena valinud Evans valis laupäevaks viienda stardikoha, teisena valis Lappi neljanda stardikoha, kolmandana valinud Mikkelsen valis kolmanda, Tänak esimese ja Breen teise stardikoha. 

Laupäeval on kavas 9 kiiruskatset, esimene neist algab kell 9.23

Shell Helix Rally Estonia digitaalse ralliajakirja ligipääsu saab osta siit:

https://www.rallyestonia.ee/digiajakiri

Digitaalse ralliajakirja hind on 6.90 eurot.

Rallipassid on Circle K jaamades üle Eesti müügil hinnaga 34 €, ralli ajal katsetelt kohapeal ostes 40 €

Shell Helix Rally Estonia 2019 sõidetakse 12.-14. juulil Tartu, Otepää, Elva, Kanepi ja Kambja teedel ning see on FIA European Rally Trophy ning Eesti ja Läti meistrivõistluste etapp ja WRC ametlik promotsiooniralli.