Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Ott Tänak ja Martin Järveoja valitsesid Shell Helix Rally Estonia avapäeva

  • Tänak ja Järveoja võitsid seitse katset üheksast
  • Muutlik ilm tegi olud keerulisemaks
  • Tihe heitlus R5 autode klassis

Ametliku WRC promotsiooniralli Shell Helix Rally Estonia esimene päev pakkus kuhjaga emotsioone ja kümned tuhanded pealtvaatajad katsete ääres said osa WRC sarja tippsõitjate omavahelistest heitlustest. Avapäeva kindlad valitsejad olid Toyota Gazoo Racing WRT sõitjad Ott Tänak ja Martin Järveoja, kes võitsid seitse katset üheksast. Otseülekanded Kanal 2 ja postimees.ee, WRC All Live ning 30 telejaama vahendusel jõudsid kümnete miljonite inimesteni

Ott Tänak ja Martin Järveoja tegid Toyota Yaris WRC’ga kohe esimestel katsetel korraliku edu konkurentide ees sisse. Päeva jooksul seda kasvatati ja Elva linnakatse järel, mis oli päeva viimane katse, oli nende edu Hyundai Motorsport meeskonna Andreas Mikkelsen ja Anders Jaeger-Amland ees on 33,4 sekundit.

“Tihe päev on olnud. Palju oleme saanud hooldusalas käia ja samamoodi ilm on olnud päris muutlik. See on olnud paras väljakutse, aga ma usun, et oleme palju õppinud,” kommenteeris Tänak avapäeva.

Kolmandal kohal on Esapekka Lappi ja Janne Ferm Citroen Racing meeskonnast ja nende kaotus on 46,3 sekundit. Neljandad on M-Sport meeskonnast Elfyn Evans ja Scott Martin, kes teisel katsel maandusid ühelt hüppelt kehvasti ja vigastasid pisut autot. Nende kaotus liidritele on 1.09,2. Viies WRC meeskond on esmakordselt Hyundai i20 Coupe WRCga sõitvad Craig Breen ja Paul Nagle, kelle kaotus liidritele on 1.12,7. Esikuuiku lõpetavad R5 klassi liidrid Oliver Solberg ja Aaron Johnston, nendest vaid 6,4 sekundi kaugusel on Ford Fiesta WRCga sõitvad Markko Märtin ja Kristo Kraag. 

Esikümne lõpetavad R5 klassi sõitjad. Selle klassi teised on Rainer Aus ja Simo Koskinen (Škoda Fabia R5), kes kaotavad Solbergile 1.09,5 ja edestavad eelmise aasta R5 klassi kiireimaid, Eerik Pietarineni ja Juhana Raitaneni (Škoda Fabia R5) 8,9 sekundiga. Üldarvestuse esikümne lõpetavad R5 autode neljandad, Teemu Suninen ja Jarmo Lehtinen uue M-Sport meeskonna Ford Fiesta R5 autoga, kes kaotavad Pietarinenile kolme sekundiga. 

Estonian Junior Challenge klassis, kus sõidetakse esiveoliste Ford Fiesta R2 autodega on liidrid Ken Torn ja Kauri Pannas, nende edu Roland Poomi ja Ken Järveoja ees on 47,3 sekundit. Kolmandad on Robert Virves ja Sander Pruul. 

Pühapäeval sõidetakse Shell Helix Rally Estonial kuus kiiruskatset. Ralli viimane katse on Tartu linnakatse, millele järgneb kohe algusega kell 16.00 finišipoodium, mille asukoht on Tartus Raekoja platsil.