Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Ott Tänak ja Martin Järveoja võitsid Soome MM-ralli

1.-4. augustil Soomes, Jyväskylä ümbruses sõidetud Neste Rally Finland oli tõsine rallipidu. Soome MM-ralli on WRC sarja DNA’s sügaval sees ja neid kiireid kruusateid sõitjad naudivad. Ja samas on nende vastu ka suur austus, sest tegu on kindlasti ühtede raskematega sarjas. Kui aga saad rütmi paika ja tehnika toimib, on edasine puhas rõõm. Just seda said tunda Ott Tänak ja Martin Järveoja, kes teist aastat järjest tõusid Neste Rally Finland kõrgeimale poodimumiastmele. Toyota Yaris WRC, mille arendus toimub Jyväskylä lähedal Puuppolas, on olnud Soomes võitmatu. Kõigil kolmel aastal, mil on WRC sarjas osaletud, on võidetud just Toyota Yaris WRC’ga. 

Reedel esimesena rajal olnud Tänak ja Järveoja nägid tõsist vaeva, et tagada endale laupäevaks parem stardikoht ja see õnnestus. Laupäeval võeti kohe juhtimine enda kätte, kahjuks eksisid selle tempo pealt teised tiimikaaslased Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila ning Kris Meeke ja Seb Marshall. Esimesed pääsesid rehvipurunemisega, teised aga pidid sõidu pooleli jätma. Tänak ja Järveoja kontrollisid olukorda ja läksid viimasele päevale vastu soliidse eduga Esapekka Lappi ja Janne Fermi ees. Seda suudeti hoida ja pühapäevasel neljal katsel kontrollisid eestlased olukorda ning panid maksimumi välja ralli viimasel punktikatsel. Tuhandete Eesti fännide ees tõusid nad poodiumi kõrgeimale astmele ja Eesti hümn kõlas sini-must-valgete lippude taustal võimsalt.

Akio Toyoda, Toyota Motor Corporation president:

“TOYOTA GAZOO Racing WRT on võitnud Soomes kolm aastat järjest ja seda tohutu hulga fännide ees. Ma tänan kõiki poolehoidjaid nii raja ääres kui üle maailma, kes meile kaasa elasid. Eelmine etapp Sardiinias oli meile tagasilöök ja sellele järgnenud kuue nädala jooksul on meeskond töötanud eesmärkide nimel teha oma kodurallil parim tulemus. Ma lähetan teele oma tervitused ralli võitnud Otile ja Martinile ja kolmanda koha saanud Jari-Mattile ja Miikkale. Sellel aastal nägin, kuidas kõik kolm Yaris WRC’d võitlesid võidu nimel ja nautisid seda sõitu. Usun, et see teeb Yarise veel tugevamaks. WRC hooaeg on liikunud teise poolde ja meeskond võitleb nii tootjate kui individuaalse maailmameistritiitli nimel. Kõikidele meie fännidele, me soovin, et teie toetus TOYOTA GAZOO Racing WRT’le oleks sama võimas ka järgmistel rallidel. Aitäh!”

Ott Tänak: 

“See oli magus võit ja meile väga oluline saada just selline tulemus, mis aitab kaasa MM-tiitli püüdmisele mõlemas arvestuses. Parim võimalus alustada hooaja teist poolt ja usun, et see motivatsiooniks tervele meeskonnale. Nüüd peame sama tulemuse tegema ka Saksamaal.”

Tänak ja Järveoja on WRC sarja liidrid ja suurendasid oma edu. Teisel kohal olevad Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia kaotavad 22 punkti ja Thierry Neuville ning Nicolas Gilsoul 25 punkti. 

Meeskondlikult vähendas Toyota Gazoo Racing vahet Hyundaiga ja see on nüüd 24 punkti.

WRC sarja järgmine etapp sõidetakse 22.-25. augustil Saksamaal, tegu on ralliga mille kahekordsed võitjad on Ott Tänak ja Martin Järveoja.