Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Ott Tänak ja Martin Järveoja võitsid ajaloolise Eesti esimese autoralli MM-etapi

  • Rally Estonia oli läbi ajaloo 600 autoralli MM-etapp
  • Ott Tänaku ja Martin Järveoja esimene võit Hyundai i20 Coupe WRCga
  • Korraldajad tänavad kõiki ralliga seotud inimesi eduka nädalavahetuse eest

foto: Jarek Jõepera

Ott Tänak ja Martin Järveoja tegid täna ajalugu, kui võitsid Hyundai i20 Coupe WRCga Eesti esimese FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapi, Rally Estonia. Hyundai Motorsport saab ralli lõpptulemusega topelt rahul olla, kui Craig Breen ja Paul Nagle lõpetasid Rally Estonia teisel kohal, kaotades tiimikaaslastele 22,2 sekundiga. 

Tänak ja Järveoja läksid viimasele kuuele kiiruskatsele vastu ralli liidritena ja hoidsid seda positsiooni kindlalt ja väärikalt kuni võiduka finišini. Kolmanda koha saavutanud Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) tegid kõvasti tööd, et püüda Breeni kuid vahe jäi siiski 4,7 sekundi peale. 

Ralli viimase, punktikatse võitsid Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC), edestades tiimikaaslasi Elfyn Evansit ja Scott Martinit, kolmandad olid Ott Tänak ja Martin Järveoja.

Ott Tänak: „Võita esimene ralli Hyundai Motorsport meeskonnga kodus, see on eriline tunne. Pinge oli päris korralik, kui aus olla. Koduse MM-ralli võit oli midagi sellist, mida ma pidin saavutama, teades, et see saab ka minu esimeseks WRC etapivõiduks Hyundaiga. Arvestades MM-sarja seisu, oli oluline tulla kindlalt lõpuni ja seda hea tulemusega. Seda paketti kokku panna polnud lihtne. Minu suured tänud lähevad meeskonnale, kes on viimaste kuude jooksul teinud ränka tööd. See on väga oluline ja me peame seda jätkama, sest täna näitasime, milleks me oleme võimelised.“

Egon Kaur ja Silver Simm (Škoda Fabia R5) hoidsid Eesti lippu kõrgel WRC 3 klassis, kus saavutasid Oliver Solbergi ja Aaron Johnstoni (Škoda Fabia R5) ning Jari Huttuneni ja Mikko Lukka (Hyundai i20 R5) järel kolmanda koha. R5 autode ühises ja väga tugevas konkurentsis kuulus neile neljas koht. 

Junior WRC arvestuses pidid kahjuks oma MM-debüüti tegevad Robert Virves ja Sander Pruul (Ford Fiesta R2) rehvipurunemise tõttu kaks kohta loovutama aga noortele saarlastele on kindlasti kolmas koht Junior WRC arvestuses tugev tulemus. Selle arvestuse võit kuulus Läti paarile Martins Sesks ja Renars Francis, teised olid soomlased Sami Pajari ja Marko Salminen. 

Kokku sai Eesti esimesel FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapil, Rally Estonial lõpptulemuse kirja 44 meeskonda, startis 58 meeskonda. 

Rally Estonia korraldajad tänavad kõiki osapooli, kes olid selle taga, et Eesti esimene FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapp saaks toimuda ja seda nii lühikese ettevalmistusajaga. Eesti riik, erinevad ametkonnad, Rahvusvaheline Autoliit FIA, Eesti Autospordi Liit, WRC promootor, tiimid ja sõitjad, kohalikud omavalitusused, toetajad ja partnerid, pealtvaatajad ning publik nii raja ääres kui kodus, kõigi panus on olnud hindamatu. Aitäh!