Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Kalle Rovanperä liigub ajaloolise võidu suunas

Laupäeval, 17. juulil sõideti FIA autoralli maailmameistrivõistluste teine täispikk võistluspäev. Ralli liidrid enne viimast võistluspäeva on Kalle Rovanperä ja Jonne Haltunen (Toyota Yaris WRC). Kokku sõideti reedel üheksa kiiruskatset ja kohe hommikul suurendasid Kalle Rovanperä ja Jonne Haltunen (Toyota Yaris WRC) oma edu Craig Breeni ja Paul Nagle’i ees (Hyundai i20 Coupe WRC). Lõunapausile minnes oli see 35,7 sekundit ja päeva teises pooles kasvatasid nad seda veel ning lõpetasid päeva 50,7 sekundile eduga.

Kalle Rovanperä: Väga hea päev ja on hea tunne olla liidrikohal. Ma teadsin, et hommikul esimene katse on keeruline, ilmselt kogu ralli keerulisem. Uus ja väga tehniline katse, uus rajalegend ja me olime selleks hästi valmistunud. See töötas ja suutsime vajaliku vahe sisse teha. Teisel läbimisel olid olud keerulisemad ja saime nendes tingimustes kindla peale sõita. Pühapäev on pikk päev ja peame hoidma fookust paigas, vältima vigu ja saama hea rütmi.“

Kolmandal kohal olevad Thierry Neuville ja Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 WRC) kaotavad liidritele 1.20,9. Peale reedest katkestamist rajale naasenud Ott Tänak ning Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) näitasid head kiirust, võites kuus kiiruskatset. 

WRC 2 arvestuses on liidrid Andreas Mikkelsen ja Ola Floene (Škoda Fabia Rally2 evo), Georg Linnamäe ja James Morgan (Volkswagen Polo GTI R5) on kuuendal kohal. 

WRC 3 klassis on liidrikohal Rally Estonia varasem võitja Aleksei Lukjanuk koos Jaroslav Feodoroviga (Škoda Fabia Rally2 evo). Raul Jeets ja Andrus Toom on selles arvestuses viiendal kohal. 

Kiiruskatsete kohapeal jälgimise ja maailma parimatele rallisõitjatele kaasaelamise kõrval on tänavu võimalus publikul jalutada ringi Rally Estonia hooldusalal ja näha, kuidas toimetavad erinevate meeskondade mehaanikud. Päevapasse saab osta veel pühapäevaks, viimane neist sisaldab ka ligipääsu Eesti Rahva Muuseumi juures asuvale WRC Rally Estonia finišipoodiumile, mis sellel aastal saab ühtlasi olema ka power stage podium, millest toodetakse ülemaailmne telepilt. 

Nii päevapassid kui terve nädalavahetuse rallipassid on müügil WRC Rally Estonia kodulehel 

www.rallyestonia.ee/pood

WRC Rally Estonia on 2021 aasta FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapp, mis sõidetakse Tartus, Tartu vallas, Otepää vallas, Elva vallas, Kanepi vallas, Kambja vallas, Peipsiääre vallas ja Mustvee vallas 15.-18. juulil 2021. 

Foto: Jarek Jõepera / Rally Estonia