Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

WRC promootor ja tehasemeeskonnad esitlesid Austrias uusi Rally1 hübriidautosid

Laupäeval, 15.jaanuaril tutvustati Austrias, Salzburgis FIA autoralli maailmameistrivõistluste hooajal 2022 võistlema hakkavaid Rally1 hübriidautosid. WRC Promootor avas hooaja võimsa showga RedBull Hangaaris 7, mis on koduks RedBull kollektsioonis olevatele lennukitele, helikopteritele ja F1 autodele.

Autoralli MM-sarja 50.hooajal on kolm autotootjat – Ford, Hyundai ja Toyota rajale toomas FIA uute tehniliste regulatsioonide järgi ehitatud võistlusautod, mis on küll endiselt varustatud 1,6 liitriste turbomootoritega, kuid mis kõik kasutavad lisaks ka Compact Dynamicsi poolt ette valmistatud hübriidajamit. Uued reeglid tähendavad, et turbomootori ja hübriidajami koostöös paranevad võistlusautodel teatud tingimustel kiirendusvõime ja võimaldab osad avalikud teed ning hooldusala läbida elektrijõul.

Hübriidmootoriga varustatud autod kasutavad 100% fossiilivaba kütust ja on Rahvusvahelise Autospordi Liidu FIA järjekordne samm sarja jätkusuutlikuma tuleviku poole.

Autoralli MM-hooaja avaüritusel esines kõnega ja osales WRC staaridega ühispildistamisel ka uus FIA President Mohammed bin Sulayem, kes on Rahvusvahelise Autospordi Liidu FIA 118 aastase ajaloo esimene mitte-eurooplasest president.  

„Entusiasm FIA uute tehniliste reeglite vastu on viimastel kuudel väljendunud tugevalt ning sündmus rõhutas veelgi meeskondadelt ning tootjatelt tulevat hoogu, kuna Monte-Carlo ralli on vaid mõne päeva kaugusel. Lisaks hübriidtehnoloogiale, mis lisab uue dünaamilise kihi koos ohutuse täiustustega, kasutavad Rally1 autod 100% säästvat kütust ning töö jätkub ka selle nimel, et saavutada sarja iga etapi korralduses velgi suurem jätkusuutlikkus. Ootan põnevat hooaega,“ sõnas FIA President Mohammed bin Sulayem avakõnes.

FIA autoralli maailmameistrivõistluste hooaja 2022 start antakse juba sellel neljapäeval Monacos, kui ees ootamas 90. juubelit tähistav legendaarne Monte-Carlo ralli.

Tänavu tähistab WRC sari juba 50. juubelihooaega ning kalendrisse kuulub 13 etappi ja kolmandat aastat järjest heideldakse MM-punktide eest ka Peipsiääre ja Lõuna-Eesti põnevatel ning vaatemängu pakkuvatel teedel.

WRC Rally Estonia 2022 sõidetakse hooaja seitsmenda osavõistlusena 14.-17. juulil Tartu, Otepää, Elva, Kanepi, Kambja, Peipsiääre ja Mustvee valdade teedel. Ralli võistlus- ja meediakeskus ning Service Park asuvad Tartus, Eesti Rahva Muuseumis ning selle territooriumil ja stardi- ning finišipoodium suundub tagasi enda traditsioonilisse paika Tartu kesklinnas, Raekoja platsil.

Foto: Predrag Vuckovic / Red Bull Content Pool