Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Ott Tänak ja Martin Järveoja võitsid Shell Helix Rally Estonia!

  • Ott Tänak on kolmekordne, Martin Järveoja kahekordne Rally Estonia võitja
  • Markko Märtin ja Kristo Kraag lõpetasid ralli kuuendal kohal
  • Tuhanded inimesed tervitasid võitjaid Tartus Raekoja platsil

Pühapäeval, 14. juulil lõppenud Shell Helix Rally Estonia võitjad on Ott Tänak ja Martin Järveoja. Toyota Yaris WRC’ga poodiumi kõrgeimale astmele kihutanud Tänak ja Järveoja lähevad ajalukku kui esimesed ametliku WRC promotsiooniralli võitjad. Karikad andsid kolmele paremale üle Shell Shell Business Manager Europe Samuel Redondo ja Eesti Autospordi Liidu president Ari Vatanen. Ralli võitjakiivrid andsid üle Shell Helix Rally Estonia korraldajad Urmo Aava ja Tarmo Hõbe. Kogu tseremoonia toimus Tartus, Raekoja platsil oleval poodiumil, mille juurde oli kogunenud tuhandeid rallifänne.

Pühapäeval sõidetud kuuel katsel esikuuikus suuri muutusi ei toimunud, Tänaku ja Järveoja edu teisena lõpetanud Hyundai Motorsport sõitjate Andreas Mikkelseni ja Anders Jaeger-Amlandi ees oli 1.03,5. 

Ott Tänak, Toyota Gazoo Racing WRT:

„Suurepärane nädalavahetus. See rahvamass, kes siin koos oli on lihtsalt vapustav. See, et selline sündmus just Eestis toimub, on super nii sõitjate fännide kui ka WRC meeskondade. Hea tulemuse kõrval tegime ära palju tööd ja see on meie jaoks oluline saavutus. Nüüd ootab ees Soome MM-ralli, kus oleme esimesena rajal ja see saab olema taas korralik väljakutse.“

Kolmas koht kuulus Citroen Racing sõitjatele Esapekka Lappile ja Janne Fermile, neljandad olid Elfyn Evans ja Scott Martin M-Sport meeskonnast, viiendad Craig Breen ja Paul Nagle Hyundai Motorsport meeskonnast. Kuues koht kuulus uuema põlvkonna Ford Fiesta WRC autoga startinud Markko Märtinile ja Kristo Kraagile. 

Markko Märtin, MM-Motorsport:

„Kui ma esmalt mõtlesin, et osaleda siis tundus see lahe mõte. Siis matsin selle mõtte maha ja siis tuli Ott ja ärgitas mind sõitma. Täna, olles siin poodiumil ütlen ma, et see oli hea mõte. Oli lahe proovida seda autot, oli hea näha Rally Estoniat, mis on täiesti uuele tasemele läinud ja näha uskumatut hulka inimesi.“

R5 autode klassis olid pidurdamatud Oliver Solberg ja Aaron Johnston (Volkswagen Polo R5), kes lõpetasid absoluutarvestuses seitsmendana. Kõva heitlus käis aga selle klassi kolmanda koha peale, kui Rainer Aus ja Simo Koskinen (Škoda Fabia R5) hoidsid selja taga Eerik Pietarineni ja Juhana Raitaneni (Škoda Fabia R5). Vahe jäi lõpuks 2,2 sekundi peale.

Estonian Junior Challenge klassis, kus sõidetakse Ford Fiesta R2 autodega võidutsesid kaks sõitjat uute Fiesta R2 autodega. Ken Torn ja Kauri Pannas edestasid Roland Poomi ja Ken Järveoja 58,3 sekundiga ja Robert Virves ning Sander Pruul kaotasid klassivõitjatele 2.15,2, nende kasutuses oli eelmise põlvkonna Fiesta R2. 

Shell Helix Rally Estonia tulemused: https://www.rallyestonia.com/en/spectators/live/results/