Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Ott Tänak ja Martin Järveoja taasliitusid M-Sport meeskonnaga

Autoralli maailmameistrivõistlustel osalev M-Sport meeskond teatas täna, et 2023. WRC hooajaks on Briti meeskonnaga taasliitunud eestlased Ott Tänak ja Martin Järveoja.  

Pärast viieaastast pausi taasliituvad eestlased meeskonnaga maailmameistritena ja toovad meeskonda teadmisi, kogemust ja eksperthinnangut. 2023. hooaja eesmärgiks saab eestlastel olema võita nii sõitja kui kaardilugeja MM-tiitel.  

M-Sport meeskonnal on Tänaku karjääris väga oluline roll. 2011. aastal tegi Tänak Walesi MM-rallil debüüdi just M-Sport meeskonna Ford Fiesta WRC autoga ja vaid 12 kuud hiljem võttis koos Kuldar Sikuga Sardiinias karjääri esimese poodiumikoha. Pärast aastast pausi liitus eestlane taas M-Spordiga ja aastal 2016 jäi Tänak koos Raigo Mõlderiga Poola MM-rallil tänu eelviimasel katsel purunenud rehvile napilt ilma karjääri esimesest etapivõidust. 

2017. aastal istus Tänak Ford Fiesta WRC autosse koos Martin Järveojaga ja sama aasta Sardiinia MM-rallil tähistasid eestlased oma karjääri esimest etapivõitu, millele järgnes mõni kuu hiljem võit Saksamaa asfaldil.  

Sama aasta lõpus lahkusid eestlased meeskonnast. Tänaseks on nad tulnud maailmameistriteks, võitnud 17 MM-rallit ja seisnud 42 korda poodiumil.  

Ott Tänak: 

„M-Sport on meeskond, mis kasvatas mind sõitjana ja koht, kust pärinevad õppetunnid ja kogemused, et saada MM-tasemel tippsõitjaks. Pärast maailmameistriks tulemist ei ole mul tiitlit õnnestunud kaitsta ja ma ei saa enne rahu, kui see on tehtud. Meil on olnud Malcolmiga palju jutuajamisi ja on kindel, et meil on uue hooaja eel samad ambitsioonid. See saab olema väljakutse, kuid ma tean Dovenby Hall inimesi ja seda, milleks nad võimelised on. Nende kire ja pühendumise abil suudame me heidelda MM-tiitli nimel. Mul on hea meel olla tagasi M-Sport Ford World Rally Team meeskonnas ja me anname järgmisel aastal endast kõik.“ 

Malcolm Wilson: 

„Mul on väga hea meel ja suur rõõm, et Ott on tagasi Dovenby Hall´is. Ma olen tema karjääri jälginud juba juuniori east ja mul on olnud au olla osaline tema saavutustes viimasel kümnendil. Ta on Dovenbys meeskonna ruume vaatamas käinud ja Greystoke’i metsades Ford Puma Rally1 autot testinud. Oti tagasisidet arvestades võin kindlalt väita, et suudame heidelda 2023. aasta MM-tiitli nimel. Oti paaripäevane kohalolek andis meile hea sisendi, mis tasemel me peame rallide võitmiseks olema.“ 

Richard Millener: 

„Näha Otti taaskord M-Spordi värvides on kõigile Dovenby Hall´is suur asi. 2023. aasta eesmärk on selge nii meile kui Otile ja see on võita MM-tiitel. Selleks, et seda saavutada, on vaja kõigi tugevat panust ja energiat, kuid me oleme ette valmistunud ja selleks väljakutseks valmis. Oti-suguse sõitja meeskonda kuulumine tõstab kindlasti kogu tiimi meeleolu ja võitlusvaimu ning aitab uuel aastal meeskonna potentsiaali maksimaalselt realiseerida. Kogusime 2022. aastal Pumaga palju kogemusi jateame, et Ott on õige mees sellega autoga sõitma ja tooma meeskonnale tulemusi, mida me väärime.“ 

 

Foto: M-Sport Ford World Rally Team