Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Maailmameistrivõistluste kiireimad venelased Nikolai Grjazin ja Jaroslav Feodorov stardivad Shell Helix Rally Estonial

Venemaa sõitjad Nikolai Grjazin ja Jaroslav Feodorov, kes osalevad sellel aastal Läti meeskonnaga SRT autoralli maailmameistrivõistlustel klassis WRC 2 teatasid, et osalevad tänavusel Shell Helix Rally Estonial, mis sõidetakse 12.-14. juulil. Maailma tipu suunas pürgivad Grjazin ja Feodorov tulid eelmisel aastal autoralli Euroopa meistrivõistlustel ERC Junior U28 arvestuses võitjateks ja ERC üldarvestuses olid nad teised. Alates sellest aastast teevad nad kaasa autoralli MM-sarjas WRC 2 klassis ja on seal peale kuute etappi neljandal kohal. Edukaim ralli oli neil Korsikal, kus võitlesid kuni viimase katseni oma klassi võidu nimel aga pidid leppima teise kohaga. 

Rally Estonial on nad varem korra startinud, aastal 2016 esiveolise autoga. Shell Helix Rally Estonia on Venemaa võistlejate jaoks oluline ja põhjus sama, mida on ka varem välja toonud WRC sarjas sõitvad Esapekka Lappi-Janne Ferm (Citroen C3 WRC) ja Andreas Mikkelsen-Anders Jaeger-Amland (Hyundai i20 Coupe WRC). 

“Rally Estonial osalemine on osa meie selle aasta programmist. See on olnud ja on ka tänavu hea võimalus teha ettevalmistusi Soome MM-ralliks, mida kasutavad regulaarselt WRC sarja sõitjad. Seega oleks vale seda võimalust mitte kasutada,”kirjutab Nikolai Grjazin oma kodulehel. 

Nikolai Grjazin ja Jaroslav Feodorov stardivad Shell Helix Rally Estonial Skoda Fabia R5 võistlusautoga. 

Rallipassid on müügil Circle K jaamades üle Eesti ning rallyestonia.ee rallipoes, hinnaga 24€.

Shell Helix Rally Estonia 2019 sõidetakse 12.-14. juulil Tartu, Otepää, Elva, Kanepi ja Kambja teedel ning see on FIA European Rally Trophy ning Eesti ja Läti meistrivõistluste etapp ja WRC ametlik promotsiooniralli.