Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Ott Tänak ja Martin Järveoja lähevad Rally Estonia viimasele päevale vastu liidritena

Laupäeval, 5. septembril jätkus FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapp Rally Estonia kümne kiiruskatsega, millega läbiti 146,40 kilomeetrit. Eesti rallifännidel on pika päeva lõppedes põhjust rõõmustada, kui päeva teisel katsel liidriks tõusnud Ott Tänak ja Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) avapäeva 11,7 sekundilise eduga tiimikaaslaste Craig Breeni ja Paul Nagle ees liidrikohal lõpetasid. 

Päeva esimesel katsel tõusid liidriteks Kalle Rovanperä ja Jonne Haltunen (Toyota Yaris WRC), kes aga järgmisel katsel rehvi lõhkusid ja kaheksandaks kukkusid. Tänak ja Järveoja suurendasid iga katsega edu tiimikaaslaste Breeni ja Nagle’i ees ja lõunasele pausile tulles oli Hyundai Motorsport meeskonnal kolmikjuhtimine, kui Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul olid kolmandaks tõusnud. 

Peale pausi sõidetud esimesel katsel langesid Neuville ja Gilsoul mängust, kui rööpas teelt välja lennates sai viga nende auto tagavedrustus ja nad pidid selleks päevaks katkestama. See intsident tõstis kolmandaks Sebastien Ogieri ja Julien Ingrassia, kes lõpetasid päeva kolmandana, kaotust liidritele on 28,7 sekundit.

„Peale pikemat pausi naases WRC sari täna tagasi korraliku vaatemänguga ja kindlasti on see eriline tunne, kui saame seda teha kodustel teedel. Osadel katsetel pingutasin rohkem, et saada vahet sisse. Pärastlõunased katsed oli kohati päris rajud. Väga paljunõudev ja keeruline päev oli ja on tunne, et nagu oleks sõitnud terve ralli,“ ütles Tänak Hyundai Motorsport pressiteenistuse vahendusel.

R5 autode arvestuses tegid väga tugeva päeva Egon Kaur ja Silver Simm (Škoda Fabia R5), kes alustasid päeva nende masinate arvestuses liidrikohale tõustes. Päeva esimene pool oli neile üsna sündmusterohke, vaatamata sellele hoidsid nad lõunaks oma arvestuse teist kohta Oliver Solbergi ja Aaron Johnstoni (Škoda Fabia R5) järel. Samadel positsioonidel ka päev lõpetati, Kauri ja Simmi kaotus Solbergile ja Johnstonile on 17,8 sekundit. 

Junior WRC sarjas teevad Rally Estonial oma lennukat debüüti MM-sarjas Robert Virves ja Sander Pruul, kes on esiveoliste Ford Fiesta R2 autodega sõidetavas klassis liidrikohal. Päeva esimese poole lõppedes oli eestlastel Junior WRC arvestuses kaksikjuhtimine, kui teisel kohal olid Ken Torn ja Kauri Pannas. Kahjuks lõhkusid nad seitsmendal katsel ühe ja järgmisel teise rehvi. Kaasas oli paraku vaid üks varurehv ja nii pidid Torn ja Pannas ralli selleks päevaks katkestama.

Virves ja Pruul lähevad viimasele päevale vastu 11,2 sekundilise eduga lätlaste Martins Sesksi ja Renars Francise ees. 

Pühapäeval sõidetakse kokku kuus kiiruskatset, kogupikkusega 84,94 kilomeetri. Kõik kiiruskatsed, kaasa arvatud viimane, Power Stage kus antakse katse viiele kiiremale lisapunkte, on nähtavad otseülekandes Kanal 2 ja Kanal 12 ning postimees.ee vahendusel. Esimene katse stardib kell 7.35 ja Power Stage’ile stardib esimene auto kell 13.18

Pühapäevane stardijärjekord: https://rallyestonia.com/userfiles/Start%20List%20for%20Section%204%20-%20TC%2011D%20-%20Sunday%2006%20September%202020.pdf

Rally Estonia on esmakordselt Eestis toimuv FIA  autoralli maailmameistrivõistluste etapp, mis sõidetakse 4.-6. septembril Tartu, Otepää, Elva, Kanepi ja Kambja teedel.