Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

LHV aitab WRC Rally Estonial uusi sihte seada

Eesti suurima kodumaise finantskontserni LHV Group´i ja WRC Rally Estonia edukas koostöö sai alguse juba 2018. aastal, kui LHV aitas käivitada Rally Estonia raames korraldatud AutoExpo ja oli selle nimisponsor. Järgmine samm astuti juba aastal 2020, mil leidis aset WRC Rally Estonia esimene autoralli MM-etapp ning LHV Groupist sai WRC Rally Estonia ametlik suurtoetaja. On rõõm tõdeda, et LHV ja WRC Rally Estonia edukalt kulgenud ja ühiseid väärtusi täitev koostöö jätkub ka tänavu. 

„Möödunud viie aasta jooksul on LHV Group´i ja Rally Estonia koostöö muutunud mitmekülgsemaks, detailsemaks ning aina edukamaks. LHV on organisatsioonina ja maailmavaatega andud ka meile jõudu juurde, et veelgi paremini ja edukamalt tegeleda jätkusuutlike ja roheteemadega, et panustada Rally Estonia ja autoralli valdkonna jätkusuutlikuma tuleviku loomisesse. Ühtlasi on nii meie, kui ka LHV jaoks oluline IT-arendus ja innovatsioon, et luua efektiivsemaid lahendusi, mis tagavad pikaajalise edu. Meil on väga hea meel, et Eesti kapitalil põhinev LHV on jätkuvalt üks Rally Estonia suurtoetajatest,“ kommenteeris WRC Rally Estonia direktor Urmo Aava.

„WRC Rally Estoniast on kujunenud üle maailma oodatud suursündmus. Ralli korraldusmeeskond on teinud läbi aastate väga professionaalset tööd ja aidanud seeläbi kaasa ka Eesti maine kujundamisele ja tuntuse kasvule maailmas. Hoolime Eesti ühiskonnast toimuvast ja toetame rõõmuga ka sel aastal WRC Rally Estonia toimumist, et pakkuda rallisõpradele parimaid elamusi ning olla kasutatavate lahenduste ja üldise korraldusega teistele eeskujuks,“ ütles LHV Panga juhatuse esimees Kadri Kiisel.

Rally Estonia on 2022. aasta seitsmes FIA WRC autoralli maailmameistrivõistluste etapp, mis sõidetakse Tartus ja Tartu, Otepää, Elva, Kanepi, Kambja, Peipsiääre ja Mustvee vallas juba 14.-17. juulini 2022.

Kokku sõidetakse tänavusel WRC Rally Estonial 24 kiiruskatset ja läbitakse ligi 320 kiiruskatse kilomeetrit.  Lisaks MM-sarja võistlejatele näeb tänavu WRC Rally Estonial sõitmas ka Eesti autoralli meistrivõistlustel osalejaid, kes võistlevad seitsmel kiiruskatsel. 

Rõõm on tõdeda, et stardi- ja finišipoodium on peale kahte aastat kolinud tagasi Tartu Raekoja platsi, pakkudes võimaluse kõikidel soovijatel saada osa suurejoonelisest ava- ja lõputseremooniast ning meelelahutusest. Sealjuures on võistluse hooldusala, võistluskeskus ja ralli süda enda endises auväärses paigas Eesti Rahvamuuseumi territooriumil.

Lisaks põnevale võistlusele on Rally Estonia ka sel aastal publikule pakkumas palju enneolematut meelelahutust. WRC Rally Estonia avatseremoonial astub üles enneolematu valik suurejoonelistest Eesti artistidest ning neljapäeva õhtul kell 22.30 astub Tartu Raekoja platsis lavale ka kõigile tuntud 5MIINUST unutamatu lavashow’ga. Lisaks sellele on peale kahe aastast pausi taas kesklinnas avatud ka EXPO ala, mida iseloomustavad märksõnad innovatsioon ja tehnoloogia – tegevusi jätkub kõigile huvilistele terve nädalavahetuse vältel ning juhime tähelepanu, et kesklinna tegevused ja meelelahutus on kõigile ligipääsetavad ilma rallipassita ja tasuta.   

WRC Rally Estonia pealtvaatajaid ootavad ees ligikaudu 70 unikaalset pealtvaatamisala, millele ligipääsu tagab rallipass. Tootevalikus on kokku 14 erinevat toodet, mille seast igaüks leiab endale sobiva – 4-päeva rallipass, päevapassid, 4-päeva VIP pass ning VIP päevapassid.